Familjeföretaget Larsson finmekaniska AB bildades 1958 av Nils Larsson. Nils slutade som 37-åring på Bofors och startade eget. Första storkunden blev Philips och företaget växte snabbt till 8 anställda. Företagets verksamhet låg då i Solberg centrum och bedrevs i egen källarlokal.

1985 klev en av sönerna in, och började expandera företaget. Gunnar hade då med sig ingenjörs-examen i bagaget. Efter ytterligare 6 månader gick även Jan Larsson in i företaget. Jan kom då ifrån ToleransJngol (konstruktör). Företaget växte och fanns nu i Bandhagen, i närheten av Rågsved torg. Antalet anställda var nu uppe i 8st och maskinparken växte och likaså kundkretsen.

1998 hade företaget vuxit ur sin lokal i Rågsved och behövde hitta en större. Flytten gick inte så långt. Den gick till Älvsjö industriområde. Numera finns företaget i Eriksbergs industriområde. Man växte också i personal, så idag är man 21st. Företaget har riktat in sig på finmekanik och tillverkar idag delar till medicin, racing, elektronik m.m. och maskinparken består av moderna datastyrda CNC fleropar.

 
Copyright © 2002 Larsson Finmekaniska AB, Segersbyvägen 3, SE-145 63 Norsborg